joi, 30 iulie 2009

Struguri feteasca neagra

Soiul de Vita de Vie Feteasca Neagra: Denumire, Origine, Utilizare, Coacere-Recoltare, Conditii de crestere,. Este vorba despre Cabernet Sauvignon, Fetească neagră, Merlot și Pinot noir. Etichete: vinuri; viticultura; feteasca neagra; vin rosu; struguri .

Cunoscut şi ca Poama Fetei Neagră, Coada Rândunicii sau Păsărească Neagră, Feteasca Neagră este considerat a fi un soi autohton, . Feteasca Neagră este un vechi soi autohton de struguri din România, din care se obține tipul de vin cu același nume. In ultimii ani soiul romanesc de struguri Feteasca Neagra a inregistrat o crestere semnificativa atat in popularitate cat si in calitate, vinurile . Epoca de maturare: a IV-a (1-septembrie) Strugurii sunt mijlocii 200-2gr, cilindro-conici, aripaţi, cu boabele aşezate des pe ciorchine.

Feteasca Albă este unul dintre cele mai valoroase soiuri de struguri românești, cu rădăcini milenare, tocmai din Feteasca Neagră cultivată de . Strugurii sunt de mărime mijlocie, au o formă cilindrică sau . Alături de ele stau Feteasca Neagră – considerată speranţa vinurilor roşii româneşti – şi Băbeasca, sprijinite de soiurile de import, precum Cabernet, Merlot sau . Vand butasi vita de vie Feteasca Neagra si va prezint acest soiul Feteasca Neagra. Acesta este cunoscut in tara noastra din cele mai vechi timpuri si considerat .