joi, 20 mai 2010

Craciunita floare

Planta Craciunita nu prezinta de fapt flori mari, ci frunze colorate, sau mai bine zis frunza care se coloreaza in preajma Craciunului. Ambele infloresc iarna si au flori rosii, dar Poinsettia are floarea sub forma de stea, pe cand Craciunita are florile sub forma de clopotei.


A considerat ea ca sunt destul de mare incat sa am grija de o floare in ghiveci :) sau, cel putin, asa am crezut atunci.

Cum se ingrijeste si inmulteste Craciunita? Cum poti sa o pastrezi sa re-infloreasca? Există foarte puţine plante care înfloresc în anotimpul rece. Printre acestea se numără şi Epiphyllum truncatum sau, cum i se mai spune pe la .

Craciunita merita un loc in fiecare casa. Ceea ce ne place la aceasta planta nu sunt florile. Floarea Steaua Craciunului-Craciunita (Euphorbia, Poinsettia): Ingrijire, Inmultire, Intretinete-udare-fertilizare-iarna, Boli-tratamente, POZE.


SCHLUMBERGERA - Denumire populara: Craciunita, cactusul craciunului Ca. Este cultivata pentru frumusetea florilor sale tubulare de culori . Crăciuniţa este floarea sărbătorilor de iarnă. Dacă ţi-ai cumpărat o astfel de plantă şi vrei să te bucuri de ea cât mai mult timp, trebuie să ştii .