vineri, 31 mai 2013

Art 53 constitutie

Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege şi numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securităţii naţionale, . ARTICOLUL - Restrângerea exerciţiului unor drepturi sau al unor libertăţi. Articolul din Constituţie oferă o soluţie juridică pentru adaptarea regimului juridic de garantare a drepturilor şi libertăţilor fundamentale la realităţile . Constitutia Romaniei in fundamentarea masurilor de reducere a pensiilor si salariilor pe timp de . Ce se intelege ,practic,prin restrangerea unor drepturi?


Poate duce la incalcarea,inviolabilitatii secretului . Modificată si completată prin Legea de revizuire a Constitutiei Romaniei nr.

Restrangerea exercitiului unor drepturi sau al unor libertăti.

AMR: In reducerea pensiilor si salariilor nu poate fi invocat art. Articolul din Constituţie privind restrângerea exerciţiului unor drepturi a fost utilizat ca temei legal şi în 200 pentru concediul fără plată, . Codul de procedură civilă contravine dispoziţiilor constituţionale ale art. Curtea Constituţională a Republicii Moldova, Fundaţia „Hanns Seidel“ din.


Articolul Dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică. Primul ministru Boc ne spune ca diminuarile salariilor si pensiilor sunt legale si ca ele se bazeaza pe art.


Pentru ca restrângerea menţionată să poată fi justificată trebuie întrunite, în mod cumulativ, cerinţele expres prevăzute de art. Judecătorii Curţii Constituţionale au stabilit că măsura controlului.


Astfel, Asociaţia precizează că “în fundamentarea măsurilor de reducere a pensiilor şi salariilor nu pot fi invocate prevederile art.