luni, 27 mai 2013

Adancimea de semanat la floarea soarelui

Perioada optima de semanat este cand in sol la o adancime de cm avem. Tratarea semintei de floarea-soarelui inainte de semanat contra . Semănatul florii soarelui trebuie să înceapă când la adâncimea de semănat, dimineaţa, se înregistrează 7oC şi vremea este în curs de .

Floarea soarelui este una din speciile puţin pretenţioase la planta premergătoare, dacă. Premergătoarele favorabile pentru cultura de floarea-soarelui sunt.


A nu se cultiva după: floarea soarelui, alte leguminoase (inclusiv soia). Perioada optimă de semănat este atunci când la adâncimea de semănat avem cel .

Perioada de semanat este hotarata de temperatura medie de la adancimea de semanat. Hibrizii cultivati pentru industria uleiului se pot . Venind cu sămânța și respectând anumite verigi din tehnologie și anume densitatea de semănat, adâncimea, perioada optimă, aplicarea de . Pentru cultivarea florii-soarelui, înainte de semănare, solul trebuie bine . Floarea soarelui este o valoroasa planta furajera in deosebi pentru siloz.