vineri, 1 martie 2013

Floare de piatra

Daca locuiesti intr-o zona calduroasa si secetoasa, Floarea de piatra, cunoscuta si sub denumirea de Portulaca grandiflora, este perfecta . Floarea patimilor (Passiflora incarnata), este o plantă medicinală din familia Passifloraceae, originară din zonele tropicale ale Americii, Asiei si Australiei. Portulaca grandiflora, numita in popor floare de piatra sau portolac isi are locurile de origine in campiile calde si uscate din nordul Argentinei, .

Floarea de piatra (Portulaca grandiflora), este originara din America. Este o planta atat de puternica si rezistenta, incat poate supravietui in conditii de mediu si . Semănatul se poate face direct pe locul de cultivare, de îndată ce a trecut pericolul îngheţului sau cu 6-săptămâni mai devreme, în interior, pentru a obţine . Ambele flori sint adaptate climei reci,doar ca floarea de piatra se caracterizeaza printr-un ritm accelerat de dezvoltare,fapt care le permite sa-si . Flori de grădină pitice: floarea de piatră.


Floarea de piatră (Portulaca grandiflora) este întâlnită în grădini sub forma unui covor multicolor. MEREU VERDE Cei care au fost in vacanta in tari cu iesire la Marea Mediterana au fost probabil uimiti de un arbust catarator, cu spini si flori ca . Predomină: flora alpină, garofiţe, orhidee, flori albe de primăvară, de pădure, flori albe de stâncă.


Munți: Bucegi, Piatra Craiului, Ciucaș, Piatra Mare etc.