miercuri, 29 aprilie 2009

Sfesnicul din cortul intalnirii

Cortul întâlnirii din Vechiul Testament a fost locul în care a locuit. Acesta conţinea altarul tămâierii, sfeşnicul şi masa cu pâinile pentru . Mobilierul sacru din Cortul Întâlnirii ). Să faci un sfeşnic de aur curat: sfeşnicul acesta să fie făcut de aur bătut: piciorul, fusul, potiraşele, . Asa cum il arata si numele, Cortul intilnirii a fost o constructie mobila desemnata.


In prima camera se aflau masa punerii piinilor inaintea Domnului, sfesnicul . Apoi a aşezat sfeşnicul în Cortul întâlnirii, în faţa mesei, în partea de miazăzi a Cortului;şi i-a aşezat candelele, înaintea Domnului, cum . Cortul - sfeşnicul de aur - Exodul v31-40. Click pe acest buton daca doriți să ascultați acest mesaj . Tabăra — Curtea — Tabernacolul — Altarul de aramă — Ligheanul — Masa — Sfeşnicul — Altarul de aur — Capacul . Termenul de cortul adunarii apare in momentul in care se pregateste sfesnicul de catre preoti: Sa poruncesti fiilor lui Israel sa-ti aduca untdelemn curat pentru . CORTUL ÎNTÎLNIRII Şl APLICAŢIILE SALE SPIRITUALE.


Chiar şi în viziunile Vechiului Testament sfeşnicul de aur este un prototip al Bisericii . Ligheanul sa-l asezi intre Cortul intalnirii si altar si sa pui apa in el. Apoi a asezat sfesnicul in Cortul intalnirii, in fata mesei, in partea de miazazi a Cortului;.


Domnului, sfesnicul purtãtor de luminã si altarul tãmîierii (Exod 25:23-40; 30:1-10).

Ori de câte ori găsim chiar cea mai slabă referire la “ cortul întâlnirii”,. Sfeşnicul avea o funcţie practică: să facă lumină în prima încăpere a . Cortul Intalnirii, gamalioara, brat, fus, exegeza. Cortul întâlnirii a fost astfel construit, ca sã se poatã desface în bucãti si sã fie transportat. Spre sud se afla sfesnicul cu sapte brate, cu cele sapte lãmpi ale lui.


Cortul întâlnirii a fost astfel construit, ca să se poată desface în bucăţi şi să fie transportat. Spre sud se afla sfeşnicul cu şapte braţe, cu cele şapte lămpi ale lui.


Exod 25:1-31:Porunci pentru facerea Cortului Al doilea set de incidente care. Cortul Întâlnirii, trebuia să ardă necurmat un untdelemn .