joi, 30 aprilie 2009

Gazoasa in lichida se numeste

Fenomenul care trece din stare lichida in stare gazoasa a apei se numeste evaporare si in stare solida solidificare si din stare gazoasa in . Trecerea unei substanțe din stare solidă în lichidă se numește topire. Substanta lichida care a fost transformata în faza gazoasa se prezinta sub.

Procesul de trecere al vaporilor în lichid se numeste condensare iar procesul de . O substanta exista in starile: solida, lichida si gazoasa. Temperatura la care un solid se topeste se numeste punct de topire, valoare care . Există trei stări de agregare: solidă; lichidă; gazoasă; Proprietăţile.

Trecerea unei substanțe din stare solidă în lichidă se numește TOPIRE. Corpurile se pot afla în stare solidă, lichidă sau gazoasă şi pot trece dintr-o stare în alta. Când îngheaţă, apa se transformă în soli iar când fierbe se transformă . Vaporii care sunt in echilibru cu apa lichida se numesc vapori saturanti in. Daca vaporii nu sunt saturanti, nu exista un echilibru intre fazele lichida si gazoasa.


Fenomenul prin care o substanţă lichidă este transformată în faza gazoasă se numeşte vaporizare. Solidificarea reprezinta trecerea unui corp din stare lichida in stare solida,. Trecerea unui lichid din stare solida in stare gazoasa se numeste .

Exista stari de agregare a materiei: starea solida, lichida, gazoasa si. Trecerea substanței din stare lichidă în stare gazoasă (de vapori) se numește vaporizare. Ansamblul particulelor de substanță care părăsesc lichidul se . Apa se găseşte în natură în stare lichidă (ape curgătoare, lacuri, mări, stări de agregare ( lichidă, solidă, gazoasă ) se numeşte CIRCUITUL APEI ÎN NATURĂ. Lichefierea unui gaz este descrisă de izotermele lui.


Reprezentarea in aceeași diagramă p - V a . Faza- componenta omogena(solida,lichida,gazoasa)a unui sistem. Vaporizarea presupune trecerea unui corp din starea lichida in cea gazoasa; procesul invers se numeste condensare sau lichefiere.


Trecerea unei substanţe din faza lichidă în faza de vapori se numeşte vaporizare.