vineri, 29 iunie 2012

Taierea piersicului

Am facut o coroana cu centrul deschis si sarpante. Piersicii trebuie sa fie deschisi catre lumina soarelui deoarece crengile umbrite nu vor produce prea multe fructe.


Taierea lor le va deschide pe toate catre soare.

La prun se aplică în general mai puţine tăieri decât la piersic, acestea . Taierea moderna urmareste sa amplifice sistemul clasic care necesita multa mana de lucru calificata. Ingrijirea vitei de vie in al 2-lea an de la plantare. Se aplica aceleasi lucrari ca in anul I, la care se adauga dezmusuroitul, taierea de formare si instalarea .

Diferitele specii de pomi sunt taiate in moduri diferite. Piersicii au nevoie de cea mai intensa taiere, ei pot pieri cu usurinta, dar pot sa se si . Piersicii și nectarinii înfloresc foarte devreme primăvara, așa că e ideală o locație care.


Astfel că se vor tăia crengile care cresc direct în sus și se vor rări din . Intrarea pe rod a piersicului este precoce, diferentiaza muguri. Taierea pomilor tineri in perioada de formare a coroanelor are drept scop . Etichete: greseli, greseli de taiere a pomilor, lastari lacomi, livada,.


Taierea in verde a plantelor se va face in mijlocul verii. Este recomandat ca la taiere sa folosim mastic de .

La piersic, aceste taieri de fructificare se fac in fiecare an. Lucrarile de taiere la pomi si arbusti fructifer sunt de feluri: taieri de. La piersic taierile se fac anual obligatoriu pentru a rari ramurile mixte . Taierea de vara se poate aplica samburoaselor timpurii dupa recoltare.


Aceste taieri se executa la unii pomi fructiferi : cires, piersic (timpuriu), dupa culesul . La piersic aceste taieri de fructificare se fac in fiecare an. Se recomanda ca taierea pomilor fructiferi sa se efectueze in perioada de repaus.


Imagini dintr-o plantatie de piersic realizata de Lantec in anul 2012. Amplasarea piersicilor se face numai pe expoziţii sudice sau sud vestice, se va corela distanţa de plantare cu vigoarea pomilor, iar tăierea va fi făcută .