marți, 26 iunie 2012

Lazi de zestre traditionale

Lada zestre - Beneficiaza de Garantia de livrare Okazii. Sport, timp liber, arta Arta - Obiecte de colectie.


Piesele noastre de mobilier sunt solid manufacturate mai ales din lemn răşinos dar pot fi realizate la comandă din tei, stejar, fag sau nuc şi sunt.

Mobilă pictată Sibiu, Mobila la Comanda, Romania; Mobilier pictat traditional. Februarie 20Otilia Bălinișteanu Tradiţii.


Moldovei, lada de zestre era cumpărată de părinţii miresei şi umplută de tânăra . Ladă de zestre nouă, pictată manual cu motive tradiționale confecționată din lemn de brad cu lungimea de cm, lățimea de cm și înălțimea de cm.

Ce personalitate șarmantă este acest om și cu câtă bucurie poate să vorbească. Lazile de zestre pictate pot constitui si un element decorativ, pe langa utilitatea acestora. Lazi de zestre si cimpoaie, de vinzare la Muzeul din Cring.


Tipurile traditionale de gospodarii sint copii fidele ale celor de pe Vaile Putnei, . Lada de zestre este un element important al mobilierului tradiţional din Bihor şi de pe tot cuprinsul României, având un loc aparte între obiectele ţărăneşti . Obiceiuri si traditii de nunta in Romania. In vremuri indepartate nu existau aceste lazi de zestre iar averea miresei era pusa in saci.


SCM ARTA LEMNULUI - cutii lemn pentru bijuterii, cutii ieftine lemn, cutii bijuterii lemn. Lada de Zestre - Brunhilde - Lada de zestre pictata tradiţional Piesele noastre de mobiliersunt solid manufacturate mai ales din lemn răşinos dar pot fi realizate . Produselor Mestesugaresti Traditionale finantat de Uniunea Europeana.


De la păstrătoarele vechilor tradiţii am aflat că lada de zestre întâlnită astăzi în casele bătrânilor este întrebuinţată fie pentru a ţine obiecte de . Pe lângă lăzile de zestre din patrimoniul etnografic al Muzeului. Obiceiul este moştenit de la părinţi, care ţin foarte mult la tradiţii şi îşi doresc . Ediția din acest an a Festivalului Național al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești a avut o secțiune specială dedicată lăzilor de zestre.