vineri, 15 iunie 2012

Instalatii electrice cap scara

Prezentarea unui circuit cap scara, scurt si rapid fara alte povesti. Schema electrica, intrerupator cap-scară. Cu toate ca intrerupatorul cap scara arata de multe ori ca un.

Pe scurt acesta inverseaza cele doua ramuri(conductori care se leaga intre aparatele cap scara) ale intrerupatoarelor cap-scara. Circuit de lumina du-te-vino (cap scara).


CIRCUITUL DE LUMINA DU-TE-VINO, ca o forma de circuit mai putin intalnita la instalatiile electrice . Mai sus avem schema electrica a intrerupatorului cap-scara. ATENTIE:Decuplati tensiunea cand lucrati intr-o instalatie electrica! Ca la toate circuitele de iluminat nulul se leaga direct la bec iar faza merge la un intrerupator cap scara. Cele iesiri din cap scara merg la intrerupatorul cruce . Schema electrica de comanda a unui circuit de lumini cu doua intrerupatoare cap-scara.


Schema electrica de comanda a unui circuit de lumini din trei puncte cu un intrerupator cruce si doua intrerupatoare cap-scara. CIRCUITUL DE LUMINA DU-TE-VINO, ca o forma de circuit mai putin intalnita la instalatiile electrice interioare casnice, este format dintr-un . As fi vrut sa stiu cum se pot lega doua intrerupatoare cap scara duble.


Instalatii electrice, iluminat si electrocasnice; Schema electrica cu cap . Instalatii electrice, iluminat si electrocasnice; Intrerupator dublu cap scara . Spre deosebire de intrerupatoarele cap scara care comuta intre doua. Atentie la aceasta instalatie spre lampa nu se pleaca dela . Invata sa conectezi intrerupatoare Z-Wave la diferite circuite electrice de iluminat.


Scenariul 3: un punct de lumină controlat de două întrerupătoare (cap scara).