vineri, 8 iunie 2012

Formarea coroanei la cires

Formarea,tăierea și evoluția coroanei la un pom fructifer in ani. Formarea coroanei la pomii fructiferi este de cele mai multe ori o lucrare destul de grea pentru pomicultorii care nu au multă experiență, . Tăierile de formare sunt extrem de importante pentru pomii fructiferi, pentru că ele asigură formarea coroanei echilibrate, puternice și aerisite.

Structura pomilor fructiferi (pentru taierea pomilor fructiferi). Sarpantele sunt ramuri principale care formeaza . Făcute sever, tăierile la cireş întârzie intrarea pe rod. Deşi întârzie fructificarea, tăierile sunt un rău necesar, formarea coroanei fiind mult mai importantă în .

Tăierea de formare la cireş şi vişin Cum bine știm, sâmburoasele – în. Vechimea in cultura a ciresului si visinului se poate aprecia ca fiind foarte veche.


Formarea coroanei tip Vas Sarger la cires - aspectul pomilor dupa taiere in . La cireş, se fac puţine tăieri de rodire întrucât coroanele sunt rare,. La ciresii care au tendinta sa-si formeze coroana inalta, in urma dezvoltarii .