marți, 26 aprilie 2016

Plita cu inductie

Gatirea prin inductie este o metoda total diferita fata de cea prin gaz sau electrica, prin fatpul ca nu implica generarea de caldura transferata . O plită este formată din una sau două plăci de fontă cu ochiuri întâlnite la sobe de gătit. Plitele mai pot fi electrice, acestea găsindu-se pe partea superioară a .

Induction cooking heats a cooking vessel by magnetic induction, instead of by thermal conduction from a flame, or an electrical heating element. Exista mai multe metode electrice de gatire : cu rezistenta electrica , incalzitoare cu halogen (becuri) , cuptoare cu microunde , plite cu inductie.


In acest articol am sa explic cum sta treaba cu inductia in bucatarie! Cum functioneaza, de ce ai alege o plita cu inductie si mai ales ce mai .

Plita cu inductie are avantajul ca incalzeste direct vasul cu mancare, deci nu se mai pierde. Folosesc o plită încastrată, cu inducţie, cu patru ochiuri.


Mai am o plită vitroceramică mare, cu un singur platan, mobilă, pe care o folosesc mai . Plitele cu inducție încălzesc de două ori mai repede decât aragazele, ceea ce le face mai economice și mai sigure. O plită cu inducție încălzește doar partea .