miercuri, 13 aprilie 2016

Bate din lemn de corn

D-nul Mateescu - un mester facator de bate. Sport, timp liber, arta Arta - Obiecte de colectie. Bate din lemn de corn (ciobanesti),ornamentate cu motive populare.

Element indispensabil vieții pastorale, bâta îi este ciobanului unealtă. Dacă ciobanii nu aveau lemn de corn la îndemână, mai făceau bâte și . Cu un gest rapid şi sigur, scoate lemnul de corn din foc şi îl priveşte o secundă.


Prima dată am auzit de bâte la o cafea, alături de un prieten.

Vand bata sau ciomag oier, din lemn de corn. Lemnul de esenta tare, in stare foarte buna. Bata de oier Transilvanean,ornata cu briceagul,cu motive florale,cu ciobanul cu baltagul in mana,cu cei doi caini ai sai,si crucea. Vand ciomag oier, cu o forma interesanta. Lemnul este din corn, de esenta tare, in stare foarte buna.


Boata ciobănească nu este orice băţ, ea provine dintr-un lemn de esenţă tare – lemnul de corn, fiind dreaptă ca o lumânare, prevăzută cu o . Cu un gest rapid si sigur, scoate lemnul de corn din foc si il priveste o secunda. L-am intrebat din ce esenta lemnoasa fusese facuta bata. Lemnarii, meşteri iscusiţi, confecţionau, în mod special, bâte (toiaguri) din lemn de corn, încrustate în partea superioară, dar şi furci de tors, fuse şi pristene sau .

Moş Costică aduce dintr-un loc doar de el ştiut o bucată de lemn de măr, pe. Ma bate gandul sa fac un arc din lemn de corn ca stiu ca este un lemn foarte bun pentru asa ceva, si as vrea sa intreb daca a facut . Toaca este un obiect liturgic confectionat, de cele mai multe ori, din lemn. Toaca cea mica de lemn se bate si in cadrul tuturor procesiunilor realizate . Arc din bata de sange si sageti tot din acelasi fel de lemn.


Arcul din corn ( copac) si sagetile din sanger ( copac ). Fiecare în casa din bârne de lemn vorbea cu ai lui încă limba strămoşilor, dar. Mirosul umed al sevelor care străbăteau lemnul şi plăcile auditive din membrane de.


Wanda, intrînd în joc cît ai bate din palme.