marți, 19 aprilie 2016

Cai de tractiune grea

Festivalul National Ecvestru RASNOV-2013-Caii lui POP SORIN. Concurs de frumusete pentru cai - Festival ecvestru Rasnov. Concurs tracţiune cai - Draft Horse Pull.

Iapă Semi-grea pentru tracțiune Muntele-Rece Cluj. Fermierii din Suceava vor să omologheze calul de tracţiune bucovinean. Caii sunt puternici şi obisnuiţi cu munca grea. Caii Fitero de tracţiune şi de muncă, frumoşi şi atât de blânzi încât pot fi călăriţi şi de un copil, au o personalitate plăcută, care impune respect şi .

Rasa Ardeneza este o rasa tipica de tractiune grea. Caii Ardenezi se preteaza la muncile grele din a. Vand cal foarte cuminte de tractiune in varsta de ani. Vand iapa tractiune in varsta de ani cu manz de luni si inca unul de an .

Cele mai frumosi cai din tara s-au strans joi la Busteni, la primul targ al. Peste 1de cai de rase de tractiune si de agrement au putut fi . Calul Ardenez este, probabil, cea mai veche rasa de cai de tractiune din Europa. Astfel, caii din rasele uşoare pot fi folosiţi la tracţiune începând cu vârsta de trei ani, cei din rasele semigrele la ½ ani, iar cei din rasele grele . Aceasta rasa este o rasa tipica pentru transporturi grele, pe distante.


Cel mai mare crescător de cai grei din România, Radu Tonea, are o. Cluj, cai de rasă de tracţiune şi este furnizorul de material genetic pentru. Acest lucru face ca ei să poate fi folosiţi atât la munci grele, cât şi la . Cele „bombe” sunt, de fapt, cai de tractiune grea din rasele Greu de Belgia, Percheron si Ardenez.


Sunt cei mai buni cai din lume”, ii lauda . VIE 6-800kg TRACTIUNE MEDIE TRACTIUNE GREA TRACTIUNE MEDIE . Majoritatea cailor de muncă sunt cai castrați de obicei la vârsta de unul sau. Alți cai de tracțiune grea sunt Clydesdale, provenit inițial din . Unii ponei au doar m, iar unii cai de tracţiune ajung la m la greabăn. Calul de tracţiune grea acţionează prin greutate, masă şi forţă .