marți, 31 decembrie 2013

Fata plantara a halucelui

Degetul I poartă numele încă de haluce, iar degetul V de deget mic. Pe fața plantară are o rugozitate numită tuberozitatea falangei distale în raport cu pulpa . Pagini similareHalucelui - Definitie - Proeminenta mediala a capului primului metatarsian,.

MUSCHII PLANTEI (MUSCHII FETEI PLANTARE A PICIORULUI). Insertie: fata mediala a extremitatilor proximale a primei falange a halucelui.


Reflexul plantar – se trasează cu o cheie o linie curbă pe faţa plantară a piciorului, de la călcâi spre haluce. EFECTUAREA PROCEDURII: - Verificaţi recomandarea medicală.

Inspectia halucelui: se inspecteaza existenta unui hallux valgus; daca deformarea. Durerea difuza la nivelul capetelor metatarsienelor pe fata plantara este .

Tehnici “demolitive” ale articulaiei metatarso-falengiene a halucelui: tehnici vechi. Un comportament iresponsabil al pacientului fata de propriul picior . Scurt flexor al Fata inferoara a halucelui cuboidului si a. Alte cauze are pot duce la hallux valgus sunt valgusul halucelui.


Acest lucru se datoreaza alunecarii tendonului sau pe fata mediala a. Confuzia proeminentelor: montul NU este o proeminenta a halucelui, ci a. Masajul plantar – bolnavul va sta în decubit ventral în uşoară flexie a gambei pe coapsă. Actiune: avand punct fix pe tibie este extensor al falangelor halucelui.


Fata profunda este in raport cu muschiul plantar si cu muschiul solear.