miercuri, 3 aprilie 2013

Tehnica picturii icoanelor pe sticla

Filmul prezintă realizarea icoanei pe sticla cu elevii in scoala, pe mai. Creativ - Magazin ReCreativ si Educativ va arata cum sa pictati pe sticla.


Generalitati despre icoanele pe sticla Cuvantul icoana vine din grecescul eikon care.

Tehnica picturii pe sticla, cunoscuta conform izvoarelor . Din vechime, tehnica de lucru la pictura pe sticla este in general unitara, asemanatoare pe intreg teritoriul tarii noastre. Iconarii au folosit feluri de materiale: . Despre pictura pe sticla: TOTUL DESPRE CUM SE PICTEAZA ICOANELE PE STICLA Continut: -SUPORTUL, CULORILE, TEHNICA, MODELUL,SURSE DE .

Transilvania, pictura pe sticlă începe să se dezvolte în urma unei minuni ce s-a întâmplat în 1699. Icoana Maicii Domnului cu Pruncul, pictată . Pictura pe sticlă este o tehnică aparent pretenţioasă. Totuși, dacă veţi avea curajul să încercaţi, veţi descoperi în ea o mo-.


Daca stie cineva tehnica picturii pe sticla,dintre cei ce lucreaza efectiv. Pictura pe sticlă este o tehnică milenară, introdusǎ în Transilvania după anexarea regiunii la Imperiul Habsburgic (1699).


Icoana pe sticlă, mai precis icoana pictată pe dosul sticlei, este o categorie a. Această tehnică asigura o rezistență considerabilă și împiedica exfolierea stratului pictural.