vineri, 19 aprilie 2013

Frunze de gutui intrebuintare

Este un ceai mai puţin obişnuit, dar asta nu-l face mai puţin eficient decât alte remedii naturale atunci . Toate părțile gutuilor sunt benefice pentru organismul uman, fructele, frunzele și sâmburii. Afla ce beneficii iti poate aduce ceaiul de frunze de gutui! Uite de ce trebuie sa tii cont in prepararea lui!


Remediu pentru aceste probleme este ceaiul din frunze de gutui, care are efect sedativ. Sucul proaspat de gutui face adevarate minuni in vindecarea insuficientei. Frunzele au si ele intrebuintare terapeutica, sub forma de ceai, ca astringent in .

Infuzia de coji si frunze de gutui, in combinatie cu mierea de albine, calmeaza tusea, inlatura raguseala si elibereaza caile respiratorii. Cunoscut din antichitate, fructele sale au fost folosite în gastronomie sau în medicina populară, alături de semințe și frunze. Cele mai bune frunze de gutui pentru ceai sunt cele recoltate la prima tinerețe, adică cele de prin luna iunie. Pot fi recoltate și mai târziu, până la . Frunzele uscate de gutui pot fi folosite la ceai.


Ceaiul din frunze uscate este adjuvant în caz de insuficienţă cardiacă şi în bolile de ficat. Persoanelor care suferă de hipertensiune li se recomandă maceratul din frunze de gutui. Se pun la macerat 1de grame de frunze proaspete .