joi, 18 aprilie 2013

Sarbatori la turci

Comunitatea TURCĂ din Constanța sărbătorește RAMAZAN. România petrec Ramazan Bairamul, o sărbătoare a împăcării și a bunătății.


Sărbătoarea Sacrificiului este un omagiu adus profetului Abraham şi a credinţei dovedite prin acceptarea sacrificării fiul său Ismael.

Fiecare an este de 3zile, ceea ce face ca sărbătorile musulmane raportate la calendarul Solar universal (internaţional utilizat pe glob) să fie în fiecare an cu . Commemoration of Atatürk, Youth and Sports Day. In ziua sarbatorii Adormirea Maicii Domnului, la august 201 Manastirea Cheia isi va cinsti ocrotitoarea. Cu prilejul sărbătorilor naţionale, în Turcia se organizează unele dintre cele mai animate festivităţi din Europa, la care participă întotdeauna un mare număr de .

Atasatului pentru Servicii Religioase al Republicii Turcia din Constanţa. Sărbătoarea Sacrificiului comemorează gestul de sacrificiu al . Ziua Naţională a Suveranităţii (Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami).


Musulmanii din toată lumea încep astăzi sărbătoarea Ramazanului. Osman Koray ERTAS, Ambasadorul Republicii Turcia la Bucuresti.


Articole despre Sarbatori turcesti scrise de launpahardeceaiturcesc. Sarbatorile musulmane sunt calculate pe baza unui calendar lunar si doar doua.


Turciei in a treia saptamana din Iunie; Festivalul International de . Islamul reprezintă religia majoritară în Turcia, datând de la începuturile.

Este considerata una dintre cele mai importante sărbătoare a turcilor, din punct de . Tradiţiile turceşti provin în mare parte din cea mai răspândită credinţă locală – islamul. Tot ce are nevoie un musulman adevărat, pentru religia sa, este scris în . Bairam este numele dat celor două sărbători principale ale musulmanilor: prima se.


Aceasta, a doua, este sărbătoarea laică a turcilor, fiind cea mai importantă . Doua mii de musulmani s-au strans pentru a sarbatori Kurban. Postul Lunii Ramazan, Noaptea sfântă Qadir și Ramazan Bayram, zile importante și sărbători a credincioșilor musulmani.


Care sunt cele trei sărbători anuale religioase musulmane cu zile libere?