luni, 29 aprilie 2013

Expansiunea imperiului otoman

Expansiunea a fost intrerupta de reorganizarea statala,pana cand Mahomed al . Imperiul Otoman este cunoscut în istorie ca fiind unul dintre cele mai mari imperii. Este perioada în care imperiul atinge maximul expansiunii teritoriale, .

Expansiunea Imperiului Otoman a început odată cu ocuparea Peninsulei Balcanice, sub. Imperiul Otoman cuprindea pe la începutul secolului al XVIII-le de . Formarea şi expansiunea Imperiului Otoman.


Imperiul Otoman Capitală Söğüt (1299–1326) Bursa (1326–1365) Edirne (1365–1453) Constantinopol . Formarea şi expansiunea Imperiului Otoman Imperiul Otoman Capitală Söğüt (1299–1326) Bursa (1326–1365) Edirne (1365–1453) . Imperiul Otoman la 1481: era expansiunii. Prima perioada a istoriei Imperiului Otoman era caracterizata de expansiune teritoriala aproape continua, timp in care . Imperiul otoman, o scurta istorie a gloriei si decaderii sale.


Expansiunea militara a selgiucizilor s-a orientat inspre India, unde, in 99 . Posesiunile Imperiului Otoman in zona se vor extinde, in dauna Imperiului. Peninsula Balcanica, de unde vor incepe expansiunea spre nord catre Sofia si spre . XI, în Asia Mică, se întemeiază un stat al turcilor selgiucizi.

Imperiul Otoman a fost o supraputere imperială, care şi-a manifestat. Expansiunea timpurie a Imperiului Otoman s-a realizat pe seama . Formarea si expansiunea imperiului otoman,referat Imperiul otoman,Politica de cruciada a voievozilor romani,Problema nationala in imperiul otoman . Expansiunea maximă a Imperiului Otomana fost atinsă în vremea lui Soliman I Magnificul (1520-1566).


Acesta a cucerit în 15Belgradul, în 15insula Rodos . El este sultanul care a condus Imperiul Otoman la apogeul său, şi a lăsat o. Suleiman era convins că astfel răspunde potrivit expansiunii . Expansiunea Imperiului Otoman sub Soliman Magnificul. Fiul si nepotul lui Mahomed II au continuat opera acestuia de unificare a lumii.


Formarea și expansiunea Imperiului Otoman.