vineri, 16 septembrie 2011

Taierea vitei de vie poze

Tăierea în uscat a viţei-de-vie este operaţiunea de reducere a numărului de coarde şi de scurtare a lungimii acestora, prin care se schimbă . Taierea vitei de vie - terasa si spalier. Se stie ca lasata libera fara a se interveni prin taiere, vita de vie fiind o liana, sub.

De aceea in cultura vitei de vie un rol primordial il are efectuarea taierilor in . TAIEREA VITEI DE VIE PE TULPINA JOASA - In anul al II-lea dupa plantare, in primavara, se taie la cepi a 2-ochi, sau la un singur cep - in cazul. Tăierile la viţa de vie s-au practicat din cele mai vechi timpuri.


Tăierile de rodire se execută în perioada de repaus fiziologic al viţei de vie,.

Taierile efectuate la butucii de vita de vie se clasifica dupa mai multe criterii:. COLŢUL MICULUI FERMIER - Tăierea viţei de vie. La viţa de vie tăierea coardelor de prisos .

Taierea vitei de vie pentru formarea butasilor vitei de vie toamna si primavara. Cum se taie vita de vie explicata pe intelesul tuturor. Perioada cea mai potrivita pentru taierea vitei de vie in uscat este de la.


Taierea vitei de vie poate avea mai multe obiective. Tăierea viţei de vie se practică din antichitate, când s-a constatat că prin tăierile anuale se obţin struguri mai mari, mai aspectuoşi, cu boabe de . O demonstratie practica foarte utila pentru taierea vitei de vie.


La final se explica inclusiv modul de taiere a vitei de vie din gospodarie, pe bolta. Desi nu exista o data fixa si depinde de conditiile meteo (e nasol daca dupa taiere da un inghet), taierea vitei de vie se face de obicei in prima . Câteva noţiuni de bază despre tăierea viţei de vie.


Intrucat cultura intensiva a vitei de vie se face de mii de ani, se pare ca si taierea vitei de vie este o practica veche, iar unele principii de baza . Obtinerea unei recolte bogate de struguri depinde in mare parte de taierile pe care le aplici si de felul in care . La Ferma - Ingrijirea si taierea vitei de vie. Speram la o demonstratie de taiere, pe ani de vechime etc.