joi, 22 septembrie 2011

Legarea in serie si paralel

Calculator pentru rezistenţa echivalentă la legarea în paralel. Legarea în serie şi legarea în paralel În ultimele articole am vorbit doar despre circuite electrice compunse dintr-un generator electric şi o . In afară de legarea în serie, în electrotehnică şi în radiotehnică se întrebuinţează foarte mult legarea in paralel (fig. 13), care prin proprietăţile .

Legarea Bateriilor in serie si in paralel - As vrea sa leg niste baterii AA in serie si in paralel. Poate vineva sa-mi trimita ceva schema usor de. Ian 2007Legare becuri in seriepostăriDec 2006Mai multe rezultate de la forum.


Pagini similare- Circuite serie şi paralel 1. Conectarea rezistorilor cin circuit serie , paralel si mixt si calculul rezistentei echivalente. Series and Parallel Circuits - Duration: 10:55.


Tema: Studierea legarii in serie si in paralel a conductoarelor. Scopul lucrarii: Verificarea legilor la legarea in serie si in parallel. Sursele generatoare identice pot fi legate în serie sau în paralel. Cu calculatorul de mai jos puteti calcula valoarea finala a condensatoarelor montate in seris sau in parale sau combinatii serie paralel.


La intersectia coloanelor Rezistenta si Tensiune e puterea, in wati. E invers ca la legarea in serie, conform Legii I a lui Kirchhoff, . Becurile normale daca sunt legate in serie functioneaza normal iar daca sunt legate in paralel functioneaza la o parte din intensitate.

Legarea in serie si in paralel a difuzoarelor. In dimineata aceasta am gasit un caiet de-al meu din perioada liceului in care aveam . Legarea in paralel cu un condensator a altuia, avind capacitatea mult mai.


Legind in paralel mai multe grupari serie (si invers), putem construi . Motivul pentru legarea condensatorilor in paralel este de a creste totalul de energie stocata. Cu alte cuvinte, crescand capacitanta creste si energia care poate fi . Se consideră două rezistoare legate în serie, ca în figura de mai jos:. Pentru două rezistoare, legate în paralel, cunoscând curentul total I și valorile Rși R .