joi, 15 septembrie 2011

Despre orhidee inmultire

Vă plac orhideele şi aţi dori să aveţi cât mai multe? Pentru asta, ar trebui să cumpăraţi mai multe ori. Cum deosebim mugurele florifer de rădăcini, la orhidee?

Așa arată keiki, adică puiul de orhidee dezvoltat din mugurele de pe tijă. Orhideele din apartament: Ingrijirea, Transplantarea, Inmultirea, Intretinerea, Udarea, Fertilizarea, Pamantul, Boli Daunatori, POZE. Deși, orhideele cresc bine în multe case, fără vreo îngrijire specială.


Violete africane, african violet, plantlets, inmultirea mini-sinningiilor, gesneriaceae, clubul. Cea mai simpla metoda de inmultire a orhideelor este prin divizare.


Cand spunem ‚simpla', nu inseamna ca este la fel de usoara ca la alte flori. Primele tentative de inmultire a orhideelor pe cale artificiala au aparut la inceputul secolului XVIII, iar primul hibrid mai cunoscut a fost Calanthe . Daca in laboratoarele de specialitate se practica inmultirea orhideelor prin seminte si fertilizarea acestora din urma prin tehnica In vitro, pentru un cultivator de .

Am incercat inmultirea dendrobiumului phale. Cea mai simpla metoda de inmultire a orhideelor cu crestere simpoidala este divizarea tufei. Aceasta se aplica plantelor bine dezvoltate, dar . Prima orhidee cymbidium a fost adusa in Anglia din China de catre James. In afara de metodele de inmultire obisnuite, plantele noi pot aparea din bulbii mai . Speciile de orhidee este dublu fata de numarul de speciilor de. Orhideea Phalaenopsis este cunoscuta in mod obisnuit drept.


O singură orhidee, din cele care le am în prezent, acum ani afăcut pui. Cum îţi dai seama că a făcut pui o orhidee? Phalaenopsis, cunoscută și sub numele de orhideea fluture, datorită formei florilor ei, este o plantă ușor de.


Denumire populara: orhidee panseluta, orhidee Miltonia. Florile au culori vii si apar din abundenta. Orhideele (Orchidaceae) formeaza cea mai diversificata si mai raspîndita familie de plante superioade, face parte din cadrul . Indicaţii preţioase despre îngrijire şi înmulţire!


Pentru a stimula înmulţirea la orhidee trebuie să urmaţi câţiva paşi.