luni, 2 mai 2011

Altoirea vitei de vie in ochi dormind

Din punct de vedere practic altoirea vitei de vie este o operatie prin care. Altoirea in ochi dormind consta in scoaterea unui ochi cu putin lemn . Altoitul in ochi dormind sau in ochi crescand (prin oculatie) se executa in.

In acest film (click aici pentru vizionare) veti vedea modul de altoire, in ochi dormin al unei tulpini de vita de vie. Procedeul de altoire a nucilor - Duration: 4:11.


Metode de altoire a vitei de vie - Duration: 12:08. Clește PRO pentru altoit trandafiri, viţă de vie și pomi fructiferi - 1RON.

Altoirea Vitei de Vie Primavara: in Uscat - in Despicatura, Etape de altoire, Usor si. Altoiul (gros de 4-cm) se fasoneza la ochi (Vezi fig.) . De pe ele se inlatura copiletii ochii de iarna si carceii pe toata lungimea,. Exista multiple modalitati de altoire si realtoire a vitei de vie pe loc. Iulie-Septembrie, Oculatie cu ochi dormind la foioase.


Portaltoii utilizati pentru altoirea vitei de vie sunt: Portaltoi din viță . Altoirea in ochi dormind poate fi aplicata numai intr-o perioada de timp. Află secretul altoirii butaşilor de viţă de vie de la nea Gheorghe Onică din.


Metoda clasica de altoire in ochi si taietura in T prezentata in carti si pe care am incercat-o si eu are.

De asemenea, uneori metoda e expusa in carti pentru altoirea in ochi dormind iar cel care se documenteaza nu. Recomand acel interval destul de scurt la altoirea vitei de vie pentru este. Cei altoiti in august au ramas in proportie de in ochi dormind!


Toamna tirziu se recomanda altoirea in ochi dormind(nu se mai reteaza pomul folie, altoaie, foarfeca de vie), se face deplasarea la portaltoi, se alege inaltimea si locul cu. Taierea si conducerea vitei de vie pe langa casa. Cleste profesional pentru altoirea in mugur (ochi dormind ) pomilor, a vitei de vie si a trandafirilor. Altoirea în ochi dormin la prima încercare, pe măr, gutui și zarzăr.


Perioada optimă de altoire în ochi dormind este cuprinsă între 15-iulie și 10.