joi, 5 mai 2011

Soiuri de mazare timpurie

Mazare fasole naut - leguminoasele - cultivare sanatate retete de gatit De la fasole pana la mazare, o noua carte ofera retetele bucatarilor de top din lume . Principalele soiuri de mazare de gradina omologate si cultivate in Romania sunt. Lulu, perioada de vegetatie – zile .

Soiuri performante, productive, olandeze, Seminis, Syngenta, Agrosel. In Romania culturile de mazare timpurii se infiinteaza, devreme la mijlocul lunii martie. Soi de mazare cu maturitate foarte timpurie ( suma gradelor necesara 11unitati de caldura la aproximativ de zile de la semanat ) inaltimea plantelor 40cm.


Se pot folosi soiurile româneşti, alături de material săditor străin.

Avola este un soi de mazare, de la Seminis, cu maturitate foarte timpurie (suma gradelor de temperatura necesara 11unitati de caldura) la aproximativ 60-70 . Mazarea de gradina (Pisum sativum) apartine familiei Leguminoase si. Alaska - soi timpuriu, cu boabe extrafine si foarte fine, pastaia este . Soiul de mazare de gradina cu bob zbarcit – Pisum sativum – Getica. Soi: timpuriu, de zile de la rasarit pana la maturitatea tehnologica a .