vineri, 3 decembrie 2010

Cand se scot narcisele din pamant

Miercuri dupa-amiaza venisem de la serviciu chitita sa scot cat mai multi bulbi de lalele. Am apucat de am scos un soi, adica vreo 5 cand a inceput ploaia. Dupa scoaterea din pamant, bulbii se curata usor de pamant si se aseaza. Flori de gradina, Lucrari in gradina și etichetat bulbi, lalele, narcise, . Bulbi de toamna: NARCISE, LALELE, ZAMBILE -cum se cultiva lalelele,.


Bulbii se scot din pamant anual, dupa inflorire, si se pastreaza in locuri. Bulbii şi tuberculi în general se comercializează atunci când se pot planta.


Narcisele sunt foarte bine adaptate la climatul ţării noastre şi, datorită formelor şi culorilor variate,. Se plantează în pământ bogat şi în locuri care sunt însorite, măcar până la începutul verii. Când și cum tăiem (curățăm) trandafirii urcători . Narcisele nu se scot din pamant in fiecare an,dar poate le tai.


Ei bine frunzele de la lalele le tai cand se ingalbenesc iar la narcise cam la o . Atat timp cat pamantul permite plantarea, pot fi plantati chiar si dupa primul inghet. Narcisele sunt mai putin pretentioase decat lalelele si sunt mai rezistente.


Plantare bulbi de toamna-lalele zambile si narcise. La fel ca si in cazul bulbilor de lalele, vom scoate zambilele atunci cand frunzele s-au uscat, vom curata . Udă până când se ofilesc frunzele, apoi scoţi bulbul din pământ, îl usuci.


Bulbii de narcise pot fi cumpăraţi în septembrie şi îi plantezi imediat . Era o nebunie de oferta de flori cu bulbi: lalele, narcise, irisi, ghiocei etc. De aceea este bine ca toamna sa scoti bulbul mama sa desprinzi bulbii . După cum se vede și din poze, florile de narcise se rup foarte ușor, iar florile.


Chiar si cand le pui toamna sunt sanse sa inflorieasca numai dupa ani,.