marți, 7 decembrie 2010

Lacul de mihai eminescu gasiti doua perechi de sinonime

Gasiti doua perechi de sinonime din poezia 'Lacul' de Mihai Eminescu. Cine imi spune urgent perechi de sinonime din poezia Lacul de E. Sinonime in poezia lacul de mihai eminescu,referat Lacul de Mihai Eminescu.

Doua perechi sinonime lacul de mihai eminescu. SINONIMELE sunt cuvintele cu formă diferită şi înţeles identic sau foarte asemănător. Un cuvânt poate avea mai multe sinonime, formându-se astfel o serie .

Transcrie din text două cuvinte care aparţin câmpului semantic al. Sinonime = cuvinte cu formă diferită, dar cu sens asemănător.


De exemplu, motive legate de tema naturii: lacul, izvorul, codrul, iarna, vara, marea, luna, stelele.

Grupează în perechi de sinonime cuvintele: ipocrizie, lapidar, infirm, patos, perfidie. Grupaţi în perechi de sinonime expresiile ce urmează:. A) cinci cuvinte B) două cuvinte C) trei cuvinte D) patru.


A) co-lac B) co-cor C) co-vrig D) co-coș E) co-leg 14. Alcătuiţi enunţuri cu perechile de paronime date: gera-gira. Găsiţi în textul dictării cuvinte care au un singur înţeles şi un cuvânt care are mai.


Formează două propoziţii în care să foloseşti perechea de paronime: albastru – alabastru. Cartea care te învață cum să te bucuri de viață Anselm Grün, cel mai iubit autor de literatură spirituală din Germania, ne arată cum să abordăm problemele . Transcrie din text trei perechi de sinonime çi două de antonime.


Elevii au sarcina de a găsi cât mai multe cuvinte cu acelaşi înţeles.