marți, 20 aprilie 2010

Schema intrerupator cap scara triplu

As fi vrut sa stiu cum se pot lega doua intrerupatoare cap scara duble impreuna cu un al. Va rog sa ma ajutati cu o schema electrica de legatura.


Cu toate ca intrerupatorul cap scara arata de multe ori ca un intrerupator normal . Ca la toate circuitele de iluminat nulul se leaga direct la bec iar faza merge la un intrerupator cap scara. Cele iesiri din cap scara merg la intrerupatorul cruce . Retinand aceste doua lucruri , o sa memoram mult mai usor schema de. Sa exemplificam acum intrerupatoare cap scara deoarece stim ca acestea nu sunt . Acum sa analizam putin si schema electrica.


Am primit in ultima vreme o multime de mail-uri , in care multi m-au rugat sa atasez pe site si schema electrica a intrerupatorului cap scara . Schema electrica simplificata este urmatoarea:. Schema electrica de comanda a unui circuit de lumini cu doua intrerupatoare cap-scara.


Schema electrica de comanda a unui circuit de lumini din trei puncte cu un intrerupator cruce si doua intrerupatoare cap-scara. Mai sus avem schema electrica a intrerupatorului cap-scara. Acesta se poate folosi cand suntem in capatul scarii aprindem lumina,iar cand . Intrerupatoarele cap-scara au rolul de a comanda un circuit de lumina din 2.

Schema de instalare convenționala se poate vedea mai jos. Scenariul 3: un punct de lumină controlat de două întrerupătoare (cap scara). Vreau sa montez doua intrerupatoare cap scara ,dar sa fie duble. Pentru aprinderea becului de la mai multe intrerupatoare avem nevoie de alt model de intrerupatoare: intrerupator CAP-SCARA care are 3 . Cu toate ca intrerupatorul cap scara arata de multe ori ca un.


Comutator cruce, permite comanda dintr-un număr nelimitat de puncte a. Rame triple montaj vertical sau orizontal.