vineri, 9 aprilie 2010

Altoirea nucului la masa

Obţinerea nucului altoit se realizează prin metoda de altoire la masă cu ramură detaşată pe toată perioada ianuarie-aprilie. Important este sa se lucreze foarte repede pentru a nu se produce oxidarea, nucul oxidand foarte.


In acest film am altoit un nuc comun pe un portaltoi de nuc negru.

O demonstratie care arata ca nucul varstnic poate fi altoit in camp si in. Altoirea nucului în cap de altoire - soi folosit ca altoi - Chandler Sperăm sa fie o metodă reușită și destul de revoluționară pentru reprofilarea livezelor și . Conform statisticilor : În anul 19în România existau milioane de nuci cu o producţie medie evaluată la 199000 . Altoiesc nuc prin orice metoda, atat la masa (pentru instalatii de fortate) fie direct in livada pentru schimbare de soi la nuci cu varste de peste 2-ani.


Informatii privind cultura nucului, tehnologiile utilizate cu agricultura. Diferenta majora intre pomii de nuc altoiti si cei nealtoiti consta in urmatoarele: nucii obtinuti prin altoire la masa sau in camp direct pastreaza prin altoire toate .

Spre deosebire de alte specii pomicole, altoirea nucului este o secventa tehnologica ce necesita conditii deosebite pentru a se putea realiza cu . COPULATIA SIMPLĂ este un procedeu tehnic des folosit în perioada de iarnă, altoirea „la masă”, sau primăvara devreme pentru obţinerea formelor horticole de . Altoirea nucilor este o lucrare destul de pretențioasă. Fără să fiu specialist sau fără măcar să fi înercat vreodată să altoiesc un nuc, îmi pot da . Totul despre Altoirea pomilor (Nuc, Mar, Par, Visin, Gutui, Cires, etc.).


Spune-mi te rog ce inseamna ca ai altoit la masa? Avand in vedere nivelul meu in altoirea nucilor cred ca nu are rost sa folosesc ramuri al . Altoirea nucilor Buna seara as dori sa va intreb in ce luna se altoesc nucii.


Altoirea în despicătură este o metodă prin care vă puteţi îmbunătăţi calitatea şi diversitatea fructelor din livada dumneavoastră. Ion Petru, altoirea la masă în ramură detaşată în timp de iarnă cu stratificarea şi .