vineri, 22 mai 2009

Stilul oficial

STILUL JURIDIC CUPRINDE: domeniul legislativ (articole de lege, Constituţia, Codul penal, Codul muncii etc), texte . Stilul juritic-administrativ (oficial) Îndeplinește funcția de comunicare în sfera relațiilor oficiale. In limba romana contemporana exista cinci stiluri functionale: stiintific, oficial (juridic-administrativ), publicistic,beletristic (artistic), si colocvial (familiar) - literatura .

Administrativ : Astazi, la ora 21:0 astept toti locatarii blocului Ala o sedinta importanta legata de alegerea unei noi firme pentru distribuirea . Stilul functional este o varianta a limbii care indeplineste functii de comunicare intr-un domeniu de activitate determinat. Profesorul Ivănescua dezbătut chiar problema termenilor limbaj şi stil, acesta din. Iorgu Iordan a preferat iniţial termenul stil, considerând limbajul un termen . In limba romana contemporana exista cinci stiluri functionale: stiintific, oficial (juridic - administrativ), publicistic, beletristic (artistic) si colocvial .

Realizează funcţia de comunicare în sfera relaţiilor oficiale : administraţie, diplomaţie, justiţie etc. Stilul corespondenţei oficiale are caracteristicile stilului oficial-administrativ.


Stilul oficial-administrativ se întâlneşte în textele şi activităţile administrative, juridice, . STILURILE FUNCTIONALE Stilul functional este o varianta a limbii care indeplineste functii de comunicare intr-un domeniu de a. Business, exemple de care sunt prezentate în acest articol, un fel sau altul afectează fiecare membru al societății. El ne însoțește în comunicarea de zi cu zi . Caracteristica sa caracteristică este considerat a fi consecvență în . Monitorul oficial - periodic în care se publică de obicei acte normative. Propriu actelor guvernamentale, documentelor administrației de stat; în stilul, .