joi, 7 mai 2009

Schema intrerupator cap scara simplu

Aceasta schema este buna la scara, holuri, camere cu doua usi si alte. Cu toate ca intrerupatorul cap scara arata de multe ori ca un. Retinand aceste doua lucruri , o sa memoram mult mai usor schema de.


Sa exemplificam acum intrerupatoare cap scara deoarece stim ca acestea nu sunt doar. Schema electrica intrerupator simplu si dublu legatura paralel si serie. Instalatii cap-scara , Intrerupatoare cap-scara functionare.


Schema electrica simplificata este urmatoarea:. Ca la toate circuitele de iluminat nulul se leaga direct la bec iar faza merge la un intrerupator cap scara. Cele iesiri din cap scara merg la intrerupatorul cruce . Schema electrica de comanda a unui circuit de lumini cu doua intrerupatoare cap-scara.


Mai sus avem schema electrica a intrerupatorului cap-scara. Acesta se poate folosi cand suntem in capatul scarii aprindem lumina,iar cand . Circuit de lumina du-te-vino (cap scara).


Schema electrica simplificata este urmatoarea: . As fi vrut sa stiu cum se pot lega doua intrerupatoare cap scara duble impreuna cu un al treilea intrerupator tot dublu.

Va rog sa ma ajutati cu o schema electrica de legatura. Nume: combinatie cap scara simplu si dublu. Stie cineva cum se monteaza aceste intrerupatoare. Spre deosebire de intrerupatoarele cap scara care comuta intre doua.


Intrerupatoarele cap-scara au rolul de a comanda un circuit de lumina din 2. Schema de instalare convenționala se poate vedea mai jos. Scenariul 3: un punct de lumină controlat de două întrerupătoare (cap scara).


Vera, Zipato sau altele) si intrerupatorul Z-Wave simplu 1x3kW (FIB_FGS-211) sau dublu 2xkW . Pentru aprinderea becului de la mai multe intrerupatoare avem nevoie de alt model de intrerupatoare: intrerupator CAP-SCARA care are 3 . Spre deosebire de intrerupatoarele cap scara care comuta intre doua pozitii.