miercuri, 12 ianuarie 2011

Morfism de inele

Morfisme si izomorfisme de inele si corpuri; Inele si corpuri. Un morfism de inele bijectiv se numeşte izomorfism. Urm˘atoarele afirmatii sunt echivalente: i) A este un corp; ii) singurele ideale ale lui A sunt idealul nul si A; iii) orice morfism de inele A → B, . Inel: Fie o multime nevida A, inzestrata cu doua legi de compozitie.


Orice morfism de la un inel (corp) la el insusi se numeste endomorfism;. Daca unul din inelele A sau are element-unitate, atunci si celalalt inel are element-unitate, iar izomorfismul este un . Inele si corpuri morfisme de inele si corpuri aplicatii partea Gasesti materialul complet si multe altele.

Inele si corpuri - morfisme de inele si corpuri - aplicatii - partea 2. Ideale prime şi ideale maximale ale unui inel Exerciţii rezolvate. Morfisme si izomorfisme de inele si corpuri f436referat Inele si corpuri,Sume si produse,Corpuri geometrice rotunde,Functia exponentiala si logaritmica,Ecuati . Un morfism de inele (corpuri) se numeste izomorfism daca este bijectiv.


Deoarece orice morfism de inele este si morfism pentru grupurile aditive respective, rezulta ca f (A') este subgrup al grupului aditiv al lui B. Grupuri, morfisme de grupuri, exemple de grupuri : Subgrupul generat de o. Ideale, inel factor, teorema fundamentala de izomorfism pentru inele. Definiţia 1: Fie R un inel local-noetherian şi M un R-modul.


R S un morfism de k-algebre, atunci: S este R-modul finit . Propriet˘atile operatilor se mostenesc si vedem usor c˘a ιA este morfism unital injectiv de inele. Funcţia se numeşte izomorfism dacă f este morfism şi este funcţie bijectivă. O funcţie se numeşte morfism de inele, dacă:. G1→Gse numeşte morfism de grupuri dacă f(x⊥y)=f(x)∆f(y),.


A→A' se numeşte izomorfism de inele dacă f este bijectivă şi.