miercuri, 8 septembrie 2010

Taierea vitei de vie primavara

Cum efectuăm tăierea viţei-de-vie în primăvară. Tăierea de fructificare se aplică la butucii de viţă-de-vie în plină producţie.


De aceea in cultura vitei de vie un rol primordial il are efectuarea taierilor in uscat,.

Taierea vitei de vie - terasa si spalier. Se practica mai multe tipuri de taiere si conducere a vitei de vie: pe tulpina de.


In anul al II-lea dupa plantare, in primavara, se taie la cepi a 2-ochi, sau la . TAIEREA VITEI DE VIE PE TULPINA JOASA - In anul al II-lea dupa plantare, in primavara, se taie la cepi a 2-ochi, sau la un singur cep - in cazul.

Tăierile la viţa de vie s-au practicat din cele mai vechi timpuri. Tăierile de rodire se execută în perioada de repaus fiziologic al viţei de vie, de la căderea frunzelor şi până la reluarea vegetaţiei în primăvară,.


La viţa de vie tăierea coardelor de prisos se face primăvara timpuriu,. Principiul de bază care se are în vedere la tăierea viţei de vie este că . Câteva noţiuni de bază despre tăierea viţei de vie. Primăvara coardele crescute pe cordon, se scurtează la ochi.


Vița de vie pe ro lucrari de îngrijire și de taiere. Fiecare din cele perioade ale viței au lucrari specifice de intretinere iar obiectivul .