joi, 9 septembrie 2010

Patarea cafenie la tomate

Ce favorizează pătarea cafenie a frunzelor de tomate. Este deosebit de important ca bolile tomatelor sa fie depistate devreme, inainte de a se. Patarea alba a frunzelor de tomate(Septoria lycopersici).


Patarea cafenie (Cladosporium, Fulvia fulva, Passalora fulva) a frunzelor este una dintre cele mai paguboase boli din cultura de tomate. Patarea cafenie la Tomate-Rosii (Cladosporium fulvum sin.


Fulvia fulva): Combatere, Semnele-Simptomele bolii; Conditii de aparitie; Masuri de . Bolile tomatelor, tratamente boli tomate si masuri de prevenire. Patarea cafenie a frunzelor de tomate (Fulvia fulva).

Boală prezentă în toate țările cultivatoare de tomate. Pătarea cafenie se manifestă în special pe frunzele bătrâne, de la baza plantei, dar poate trece și pe . Patarea cafenie a frunzelor de tomate produsa de Cladosporium fulvum sin. Putregaiul rădăcinilor şi fructelor de tomate -Colletotrichum atramentarium.


Pătarea cafenie a frunzelor de tomate - Fulvia fulva. Conditiile climatice din ultima perioada au favorizat aparitia si evolutia unor boli la culturile de tomate, ardei si vinete: Mana, Patarea alba, Patarea cafenie, .