vineri, 24 septembrie 2010

Caprifoi inmultire

După plantare, caprifoiul trebuie udat în mod regulat, cât mai des posibil,. Caprifoiul sau mâna Maicii Domnului este o plantă care aproape îi taie respiraţia celui care o vede pentru prima dată: flori de o infinită.


Caprifoiul (Lonicera caprifolium): - Inmultire - Ingrijire - Liana - PLANTA CATARATOARE cu FLORI pentru Pergole- POZE.

Caprifoiul se inmulteste prin seminte sau butasi. Lonicera caprifolium, mai bine cunoscuta sub numele „caprifoi” sau „Mana.


Marcotajul este metoda de inmultire prin care o tulpina de planta se intinde pe . Lastarii de caprifoi, lungi pana la 2-m, imbraca frumos coloanele, peretii sau se pot.

Mai simple sunt metodele de inmultire vegetativa. Lonicera de inmulteste fie prin seminte, fie prin butasi de vreo 10cm, obtinuti toamna si plantati intr-un . Inmultirea prin divizare rareori este cu success. Caprifoiul sau Mâna-Maicii-Domnului este o căţărătoare care împodobeşte multe curţi şi are flori cu un parfum minunat.


Cunoscut si sub nunele de caprifoi, acest arbust semicatarator apartine. Acestia vor fi introdusi in ladite speciale pentru inmultirea plantelor, . Optim pentru caprifoi este ca baza tulpinii sa stea la umbra, iar lastarii la soare.


Inmultirea prin seminte nu se recomanda, deoarece este un proces foarte lung,. Cuvinte cheie: flori de gradina,; plante de gradina,; caprifoi, .

Dintre plantele cataratoare din tara noastra, cea mai cunoscuta in popor este caprifoiul sau Mana Maicii Domnului. Florile alb-galbui imbraca zidurile, gardurile, . Are aspectul unei mâini fine şi delicate şi poate datorită mirosului deosebit de plăcut i se spune în popor Mâna.


Plante cataratoare, caprifoiul, caprifoiul inmultire, caprifoiul poze. Lonicera sau Caprifoi este o alta planta cataratoare care ne uimeste prin . Arbuştii şi plantele căţărătoare ca: forsiţia, clementina, glicina, caprifoiul şi . O vedeam adesea, căţărată mai ales pe garduri sau pe stâlpi, pentru că se . Este folosit la trandafiri, clematis, viţă de vie, hortensie, caprifoi, cobaea, glicină, iasomie, .