marți, 4 august 2009

Taierea piersicului in verde

La măr şi piersic această lucrare este strict obligatorie. Tăierea în verde nu se va aplica pomilor în primul an de la plantare, ajutându-i să . Uneori, se fac taieri si in lemn vechi, cum este cazul la taierile de vara ale caisului si la taierea ramurilor cu florile avortate la piersic.

Taieri in verde ale coroanelor productive (2). Combaterea bolilor de scoarta la prun, piersic, cais, cires si visin.


Taierile (operatiunile) in verde sunt lucrari speciale si absolut necesare in ciclul biologic anual al pomilor, incepand chiar cu momentul.

Lucrari mai ample de taiere la pomii fructiferi se desfasoara spre sfarsitul lui iunie si mai ales in iulie si august, cand ramificatiile scurte au deja formati mugurii . De tăieri depinde sănătatea pomilor, longevitatea şi, mai ales, rodirea. Tăierile la sâmburoase (cireş, cais, vişin, prun, piersic etc.) pot fi făcute după data de 25 . Rezultatele cele mai bune, pentru unele specii pomicole (cireș, soiuri timpurii de piersic) se obțin la taierea pomilor în verde, mai exact, după . TAIERI IN USCAT, TAIERI IN VERDE - Experienta a stabilit ca nu toate anotimpurile.


Sensibilitate sporita la ger au urmatoarele specii: piersic, cais, par, prun. Etichete: greseli, greseli de taiere a pomilor, lastari lacomi, livada, lucrari,.


Lucrarile de taiere la pomi si arbusti fructifer sunt de feluri: taieri de. La piersic taierile se fac anual obligatoriu pentru a rari ramurile mixte.

In vegetatie (in verde) lastarii care cresc viguros se ciupesc (se rup) pentru a . La ciresii tineri sunt necesare lucrari in verde pentru a preveni formarea . Aceste taieri se executa la unii pomi fructiferi : cires, piersic dupa culesul fructelor. In aceasta perioada, pe langa lucrarile care se executa in . Aceste taieri se executa la unii pomi fructiferi : cires, piersic (timpuriu), dupa. Taierea in verde se aplica in timpul vegetatiei pomilor, se realizeaza mai ales in . Tăierea plantaţiilor de cais se pot efectua cu succes numai în verde, prin intervenţii de rărire şi întreţinere a coroanei efectuate după recoltarea fructelor, iar în .