miercuri, 18 martie 2009

Arbust corn rosu

Corn (Cornelian Cherry): arbore sau arbust ornamental, Pom, Inmultire, Origine, Utilizare,. Toamna frunzele se coloreaza in rosu-caramiziu;.


Cornul sau cornul european (Cornus mas) este o specie de plante nativă sudului Europei și sud-vestului Asiei.

Cornul crește în pădurile de foioase din zonele . Cornul este un arbust care se găsește în zona deluroasă. Noi, când eram mici, făceam pe dracu în patru să ne facem arcurile din lemn de corn. Culoarea e roșie, cu nuanțe variate, de la un roșu pali de călină, până la .

Fructele (denumite coarne) sunt drupe roşii, alungite, de cm lungime şi cm în diametru,. Cornus mas, Corn, Arbust, Ingrijire, Inmultire. Fructele, de culoare rosie aprinsa, sunt comestibile. Arbust inalt pana la m cu port erect, frunze verzi, flori roz deschis sau mov deschis, pe lujeri din anul precedent in luna mai.


Lastari rosii, flori albe, frunzele se coloreaza in rosu toamna. Cornus mas este un arbust sau pom (in functie de ingrijire sau taiere) fructifer. Ma refer nu la intreaga familie, ci la arbustii de corn.


Cei rosii si portocalii au si frunzisul colorat in nuante de rosu si portocaliu toamna. Produse asemănătoare cu CORN COMESTIBIL (Arbust fructifer de padure) - STOC.

Portocal Sanguinelli Miez Rosu sangeriu - pomroditor metri.