joi, 19 martie 2009

Clasificarea motoarelor de curent continuu

Motoarele electrice pot fi clasificate după tipul curentului electric ce le parcurge: motoare de curent continuu și motoare de curent alternativ. Motorul de curent continuu a fost inventat în 18de Zénobe Gramme prin. Motoare de curent alternativ sunt de doua tipuri: 3.

Când curentul trece prin rotorul unui motor de curent continuu, este generat un câmp magnetic care. Viteza motorului va ramâne constanta atât timp cât asupra motorului nu actioneaza nici o. Clasificarea masinilor de curent continuu. Clasificare după modul de realizare a alimentării excitaţiei: Motorul de c.

Dupa principiul de functionare se clasifica in: - masini electrice de curent continuu;. Masinile electrice de curent alternativ . Clasificarea motoarelor de curent continuu………………….


Randamentul şi cuplul electromagnetic la motorul de c. Motoarele electrice pot fi clasificate: a) dupa tipul curentului electric ce le parcurge: motoare de curent continuu si motoare de curent alternativ. In ultimul timp insa masina de curent continuu, avand in vedere - motoarele de curent continuu perfectionate – capata din nou o deosebita importanta in . CLASIFICAREA MOTOARELOR DE CURENT CONTINUU Motoarele de curent continuu, din punct de vedere al modului de alimentare a înf ur . Masina de curent continuu poate fi reprezentata schematic, într-o sectiune.


Caracteristica de sarcina a motorului de c. Motoarele de curent continuu se folosesc în tracţiunea electrică (tramvaie, troleibuze, locomotive electrice) , în industria metalurgică şi siderurgică pentru . Principiul de funcționare Utilizare Clasificare o 3. Motoarele electrice pot fi clasificate dupa tipul curentului electric ce le parcurge: motoare de curent continuu si motoare de curent alternativ. Motoarele electrice pot fi clasificate dupǎ tipul curentului electric ce le parcurge:.


Clasificarea maşinilor de curent continuu se face în funcţie de modul de conectare a. Motoare de curent continuu pentru acţionarea sistemelor mecatronice. Vibraţii de natură mecanică la motoarele electrice.