luni, 7 decembrie 2015

Padurea musonica latitudine

Pădurile musonice reprezintă un tip de păduri foioase, ce se află în zonele de manifestare a musonilor, aflate în special pe țărmul nordic al Oceanului Indian: . Pădurile ecuatoriale se întâlnesc în regiunea ecuatorială, de o parte și de alta a Ecuatorului (în medie până la 5° latitudine nordică și sudică) precum bazinul . Referat Padurile musonice, Padurile de foioase, Padurile de conifere.

Toamna migreaza catre latitudini mai mici doar unele pasari. Padurile cuprind formatii vegetale extrem de complexe si de diverse, asezate in mai multe straturi, ca si fauna si flora pe care o gazduiesc.


S - 10° latitudine N; America de sud: bazinul fluviului Amazon; Africa:. Un proiect la geografie despre paduri musonice,facut in clasa a 11-a.


In zona calda se intalnesc padurea ecuatoriala si padurile musonice.

Clima musonica cu doua sezoane:aprilie- octombrie(umed)-bat musonii dinspre. Pădurile ecuatoriale se întâlnesc în regiunea ecuatorială, de o parte şi de alta a Ecuatorului (în medie până la 5° latitudine nordică şi sudică) . Padurile musonice localizare,referat Padurile tropicale cu ritm sezonier,Paduri.


Zona ecuatorială este situată între 5° latitudine S si 10° latitudine N, la care se mai. Alte referate despre: padurile musonice, padurea musonica, mediul tropical . Pădurile tropicale;; Pădurile musonice,; Savana ;. Sunt situate predominant pe ° latitudine de o parte şi de alta a Ecuatorului în bazinul Amazonului, . Padurea musonica; India; Asia de SE; Tarmurile Americii centrale. Localizare: Zona temperată este extinsă în latitudine între 40° şi 60°.


Pădurea tropicală musonică Regiuni situate pe Tropicul de Nord în sudul Asiei. Mediul subtropical Regiuni situate între paralelele de 30° şi 40°latitudine . De asemenea pădurea musonică este mai puŃin deasă şi este. Astfel, la 45° latitudine nordică, în America de Nor această zonă acoperă o. Mediul în care se dezvoltă pădurile de foioase are următoarele caracteristici: .