vineri, 28 iunie 2013

Plantare vinca

Vinca este un gen de plante care include sase specii native in Europa,. Dupa plantare, uda saschiul si pervinica din belsug, pentru a te . Saschiu (Vinca minor): Descriere, Inlocuitor de gazon, Acoperitor de sol, Ingrijire, Inmultire, Plantare, POZE.

Cerinţe faţă de amplasament: Semiumbră, umbră. Vinca rosea se planteaza in ghiveci in ianuarie-martie si necesita udari abundente, temperaturi de pana la °C si administrarea unui ingrasamant lichid in . Vinca este poate cea mai rezistanta planta la caldurile mari ale verii.

In sol se plantează la soare sau semiumbra. Vinca rosea se planteaza in ghiveci in ianuarie-martie si necesita udari abundente, temperaturi de pana la �C si administrarea unui ingrasamant lichid in . Vinca major) lăstarii din anul precedent se tai în martie la 5cm . Daca ne referim la cultivare, Vinca este usor de perpetuat, este o specie rustica ce se planteaza direct in gradina.


Sinonime : Vinca rosea, Ammocallis rosea, Lochnera rosea. Speciile rustice (Vinca major şi Vinca minor) sunt, în schimb, mult mai simplu de cultivat. Vor fi plantate în grădină, chiar şi pe un teren ari în locuri cu puţină .