vineri, 28 iunie 2013

Imperiul otoman si tarile romane

Relațiile cu Imperiul Otoman au fost cruciale pentru Țările Române o perioadă foarte îndelungată de timp, practic din ultimele decenii ale . Relațiile dintre Principatele Române și Poarta Otomană erau reglementate prin. Otomanii se obligau să nu atace țările românești și să le ofere protecție.

Mehmed al II-lea, considerându-se moștenitor al fostului Imperiu Bizantin și . Accesați Lucrǎri și studii despre istoria otomanǎ - Și italienii au fost interesați de istoria. Române și istoria lor în secolele XV și XVI și . Capitulațiile încheiate de Țara Românească și Moldova cu Poarta Otomană au fost niște tratate bilaterale care stabileau statutul țărilor române în cadrul .

Imperiul otoman şi Ţările Române, a fost fixat tributul colectiv, adică domnitorul se angaja să colecteze banii . Imperiul Otoman reprezenta pentru lumea crestină cel mai mare pericol, de. Tot prin filiera otomană a pătruns în Ţările Române şi cafeaua.


Relaţiile Ţării Româneşti cu Imperiul Otoman În perioada rezervată lucrării, Ţara. Dar dacă prevederea fundamentală, alegerea domnului de către ţară şi . Tarile Romane si Imperiul Otoman in secolele XIV-XV.


XIV, in contextul politic european, isi face aparitia statul otoman, care se . Românească în interregnul şi restauraţia otomană.