joi, 6 iunie 2013

Motor electric curent continuu fara perii

Motorul de curent continuu fără perii (fără colector), în engleză Brushless DC electric motor, prescurtat BLDC motor, este un motor electric de curent continuu, . Motorul fără perii se mai numește în industria de biciclete electrice și Motor de curent continuu Brushless Trifazat. Motorul este de tip sincron cu magneţi permanenţi.

Poate fi alimentat de la un controler cu undă trapezoidală sau sinusoidală. Acesta este un motor de curent continuu fără perii, cu magneţi permanenţi, flux axial, fără crestături, fără miez.


Acest tip de motor nu are fier în stator şi singurele pierderi care apar sunt pierderile prin conducţie în . Motivul principal pentru care o bormasina cu motor fara perii este apt sa ofere o. Astfel, in loc sa existe curent electric trimis in periile de carbon si . MOTORUL Statorul unui motor de curent continuu fără perii are bobinajul din cupru, iar rotorul său conţine o serie de magneţi permanenţi. Există un tip revoluţionar de motor fără perii cu magneţi permanenţi.


Cu scopul de a produce un cuplu continuu, semnalele de comandă. Ignorând alte pierderi, puterea electrică instantanee dată de produsul curentului şi .