luni, 3 octombrie 2011

Plante de la munte

Carpaților cresc numeroase plante cu flori foarte atrăgătoare ca. Stânjenelul mic de munte -Garofița Pietrei Craiului -Degetăruțul pitic -Piciorul cocoșului de munte.


Colecţie de flori albe de munte (Carpaţi) sau de câmp.

Info: plantă comună pădurilor de foioase, înflorește primăvara, răspândire largă. Colecţie de flori galbene de munte(Carpaţi) sau de câmp. Info: floare de primăvară (martie-aprilie), plantă ocrotită, Trolius europaeus #4.


Colecţie de flori de munte şi de câmp, flori clasificate pe culori şi identificate prin denumire ştiinţifică.

Atenţie, sunt şi plante ce au mai multe denumiri ştiinţifice. Muntii Carpati ascund numeroase plante si animale rare, pe care le putem descoperi si captura in imagini in timpul drumetilor de la munte. Specii de plante și animale întâlnite pe Muntele Tâmpa.


Multe plante din flora montana sunt folosite in medicina populara romaneasca, ajutand la vindecarea . Este o planta perena cu tulpina dreapta,in varful careia se dezvolta o inflorescenta de forma unui disc. Cateva cunostinte generale despre plante medicinale pe langa care treci de atatea ori indiferent iti vor fi de mare folos pe munte, cand nici nu . Urme de urşi, urlete de lupi şi capre negre căţărătoare.


Pantele Carpaţilor sunt împădurite dense. Poalele munţilor şi pantele Carpaţilor sunt .

Specie de plante carnivore, descoperita datorita unei poze de pe Facebook. Ingrediente: muguri de bra flori de soc, afine, merișoare, zmeură, cimbrișor sălbatic, măceșe.


Flora si vegetatia din Muntii Bucegi si din jurul Cabanei Omu. Flora şi vegetaţia munţilor Bucegi” În care prezintă 11de specii de plante. Cateva plante otravitoare din zona de munte. De bine, raul nu este despartit niciodata - Euripide.


Descarcă imagini gratuite despre Plante, Munte din fototeca Pixabay de peste 7800fotografii, ilustrații și vectori din domeniul public. Este o plantă ierboasă care se întâlneşte în zonele de deal şi munte, în poieni şi la semiumbră. De la Ciuboţica-cucului se pot recolta florile şi .