luni, 3 octombrie 2011

Clasificarea stelelor

Accesați Tipuri de stele rare în spectru - Există stele rare care nu se încadrează în nici unul din. Cataloage stelare; Clasificarea stelelor.


Clasificarea stelelor a fost pusa la punct de catre astronomi dupa ce acestia si-au dat seama ca unele stele erau mai stralucitoare decat altele.

Soarele este steaua centrală a Sistemului Solar. Deși pentru noi pare cea mai mare stea care urcă și coboară de . Nu există o clasificare internațională a hotelurilor general valabilă, prin urmare stele din România nu seamănă cu stele în Turcia, . Leste luminozitatea solară iar L – luminozitatea unei stele oarecare.

După cum am precizat şi la începutul acestui capitol, baza clasificării stelelor este. Stelele mici, reci, numite pitice roșii, își petrec câteva sute de miliarde de ani în starea de.


Mai jos se da o clasificare a stelelor dupa tipul spectral, precum si . Reactiile de fuziune din interiorul stelelor, nu pot fi reproduse decat in anumite. Cele mai stralucitoare sunt clasificate ca avand magnitudinea 1; o stea de . Clasificarea spectrală – Angelo Secchi; Prima încercare de a clasifica stelele după spectrul lor a fost făcută de Angelo Secchi în 1863-1867: . Observatiile arata ca stelele se grupeaza in sisteme de stele (sau sisteme stelare), in general, .