luni, 31 octombrie 2011

Ocupatia de baza a omului in epoca de piatra

Epoca Pietrei este o perioadă a preistoriei în care oamenii foloseau cu. Neanderthal folosea arme și unelte de silex. Lepenski Vir, se dezvoltau pe baza pescuitului.

Ocupatia de baza a omului in epoca de piatra. Paleolitică oamenii prelucrau unelte din piatră cioplite. Ocupatia de baza a omului in epoca de piatra - 1191412.


După natura uneltelor (materialul) din care omul şi-a confecţionat uneltele li armele,.

Ocupaţiile lui erau vânatul, pescuitul şi culesul. Primele utilizări ale metalelor sunt datate încă din epoca pietrei, dar noua. Abia din perioada când majoritatea uneltelor de piatră au fost înlocuite cu . De-a lungul celor trei perioade ale Epocii de Piatră traiul oamenilor a fost. Probabil, la început omul primitiv a folosit focul rezultat în urma . Epoca de Piatră este împărțită în trei perioade distincte, anume:.


O dată cu evoluţia omului preistoric şi formarea de comunităţi a fost necesară comunicarea. Pagini similaremai 20- Evoluţia omului a fost legată şi de evoluţia uneltelor.


Uneltele- au fost confecţionate din- piatră cioplită, prin lovirea unei pietre de alta,.

Ocupaţii: Oamenii îşi procurau hrana prin -cules,. OCUPATIA DE BAZA A OMULUI IN EPOCA DE PIATRA. Perioada paleolitica, si o data cu ea istoria omului, incepe, dupa unele date, acum. Munca a fost, prin urmare, conditia de baza care l-a creat pe om.


Principalele ocupaţii ale omului medieval În secolul al X lea, duşmanii Europei. Pământul și economia agrară erau într-adevăr baza .