luni, 1 martie 2010

Limba cerbului

Limba Cerbului sau Navalnicul este unul dintre remediile naturiste mai putin cunoscute pe plan international insa in Romania . Pădurile de fag sunt locul preferat pentru una dintre cele mai cunoscute plante medicinale româneşti: limba-cerbului sau năvalnic. Poartă denumirea şi de năvalnic sau limba vecinei.

Creşte în cea mai mare parte a Europei, Nordul Africii, . Phzllitis scolopendrium (năvalnic, limba-cerbului, limba-vecinii); Picea abies (molid); Picea pungens (molid-argintiu); Pimpinella anisum (anason); Pimpinella . Planta cu frunze de 5-cm persistente, cu peţiolul mai scurt decât lamina, liniar-lanceolate, cordate, cu marginile ondulate, întregi. Numele comun al acestei plante este Limba de cerb.

Limba cerbului este considerată o plantă medicinală românească. I se mai spune năvalnic şi creşte prin pădurile de fag.


Navalnicul, cunoscut si sub denumirea de limba cerbului, nu este numai o planta de leac, ci si una magica, de dragoste, lucru care ne este . Beneficiile ceaiului de limba cerbului, cunoscut si ca navalnic. Un ceai ieftin, deosebit de eficient pentru tratarea mai multor afectiuni. In tara noastra, i se mai spune si navalnic, limba cerbului, limba vecinei, limbarita sau odolan si este asociata cu Dragobetele, conform legendei Navalnicul fiind .