luni, 22 martie 2010

Panselute curgatoare

Panselute curgatoare, cu inflorire iarna, de ultima generatie. Produce flori bleu de dimensiuni medii, foarte parfumate. Plantele nu necesita ciupire si se intind .

Inmultirea la Panselute se face prin seminte sau prin butasi de tulpina. Panselutele curgatoare (Viola hybrida White) sunt pline de flori albe timp indelungat.


Ele au fost special obtinute pentru a fi plantate in ghivece suspendate. Gradinarii din zonele mai calde stiu de mult ca panselutele pot fi plantate toamna si sa continue sa .

Panselutele curgatoare sunt niste viorele bianuale de cascada de la Florian, culoare galbena. Creste la soare si in semiumbra, preferand orice tip de sol. Semintele se seamana in iunie-iulie intr-un vas sub sticla . Seminte Panselute curgatoare VIOLA multiflora - PLENTIFALL(COOL WAVE) Frost. Panseluţe şi Ciuboţica cucului –Viola Witrockiana şi Primula acaulis – boli şi dăunători.


Acestea sunt primele flori primăvăratice, anuale sau . Este bine să ţii panseluţele în locuri luminoase, pentru a putea înflo. Bucur Obor – panseluţe curgătoare în ghiveci suspendat: lei.