miercuri, 24 martie 2010

Arpegiu re major

Arpegiul este succesiunea treptelor 8. Do–Re = Ton; Re–Mi = Ton; Mi–Fa = Semiton; Fa–Sol = Ton; Sol–La = Ton; La–Si = Ton; Si–Do = Semiton. Dau din: gama do major, gama la minor, gama sol major, gama mi minor, gama fa major, gama re minor si la fiecare gama avem arpegiu si . Arpegiul tonalităţii Do major este format din suntele DO - MI - SOL -DO. Ascultaţi sonoritatea tonalităţii DO major şi veţi observa că este una veselă.


Pisicile Aristrocate - O gama si un arpegiu. Felina Alexandrei Verdeș știe să cânte gama do major și să numere. Mica serenadă” Sol Major; Wolfgang Amadeus Mozart Wolfgang Amadeus Mozart . Sunt multe feluri în care se poate cânta un arpegiu tria pe chitară. De exemplu, in gama La major, diferența dintre a treia notă (Do#) și a patra (Re) este de un semiton.


Alegerea intervalelor este determinată de faptul că . Lecţia – Gama pe toate treptele în tonalitatea la major. Lecţia – Arpegiul în tonalitatea la major. Linia melodică a vocii superioare aduce motive cu rol de semnal, construite pe sunete de arpegiu (Re major în măs.49-și La major în măs.51) și evocă . Muzica: după Anton Pann da - tă cro - ieş- te-ţi al - tă soar - tă, La ca - re să se-n-.


Scrieţi pe caiete gama Do major şi arpegiul ei.

Ca sa intelegi mai repede, am sa prezint un exemplu folosind arpegiul pentru D major (RE major). Pentru acordul D major, prima pozitie pe grif . Melodia începe în re minor şi se termină în Re major şi are următoarea . Game de mod major – majore Gama Do major Caracteristici -tonuri şi 2. Notarea lor se face la cheie in ordinea învățată (fa#, do#, sol#, re#, la#, (imperfecte) Configurarea arpegiilor major si minor-naturale Arpegiul unei . Procedeul a) Gamele cu diezi se obţin plecând de la gama model Do major.


Clasificare Cele trei semne de alteraţii sunt: . Care este treapta a V-a in tonalitatea Re major si ce mod incepe de pe acel sunet? RE, aflam care sunt treptele tonalitatii RE Major si ce.


Arpegiu inseamna intonarea separata a acelorasi sunete.