miercuri, 31 martie 2010

Dipladenia taiere

Toamna, este necesara taierea plantei, dupa ce s-a incheiat inflorirea: se taie toate noile ramuri ale anului la cm de la . Familia: APOCYNACEAE Demumire populara: Dipladenia, Iasomia. Daca se doreste un aspect de tufa al plantei, se recomanda taierea .

PLANTE DE INTERIOR - DIPLADENIA SANDERI - Poate inflori, incepand cu jumatatea. Poate fi dirijata prin taieri periodice si sub forma de tufa, caz in care la . Se recomandă tăierea la 10-cm, după încheierea ciclului de înflorire.


Dipladenia este o planta deosebit de decorativa prin abundenta de flori mari, de forma unei trompete, albe, roz sau rosii. Perioada de inflorire este foarte intinsa, . Vara, apar flori mari pe tulpinile perechi.


Dipladenia se poate cultiva ca plantă căţărătoare, atingând m sau mai mult, sau poate fi tunsă după . Plante de interior - Dipladenia sanderi Denumire stiintifica: Dipladenia. Poate fi dirijata prin taieri periodice si sub forma de tufa, caz In care la . Numele ei este Dipladenia si este sora buna cu Mandevilla cu care se si confunda usor.


Ca regula de identificare, mandevilla se va intinde ca . Florile păstrate în ghiveci trebuie tăiate primăvara, pentru a stimula înflorirea. Dipladenia este o planta acidofila, chiar daca in literatura de specialitate nu gasim prea des semnalat acest aspect.

La majoritatea soiurilor se recomandă tăierea, astfel îşi menţin frumuseţea naturală. Creşterea plantei poate fi controlată prin tăieri periodice, astfel încât Mandevilla se poate dezvolta şi sub formă de tufă, după ce va înflori . IERNARE : Dipladenia are nevoie de repaus in anotimpul rece.


De aceea, vom tine planta la lumina, intr-o camera racoroasa si o vom uda rar. Uneori, planta este denumita gresit dipladenia. Categorie: Dipladenia - Iasomia Braziliana Etichete: iasomie braziliana la ghiveci de vanzare, Plante la ghiveci pentru Amenajarea APARTAMENTELOR de . DIPLADENIA – CHILEAN JASMINE- IASOMIE Planta perena, agatatoare.


Pentru a evita o taiere intensa si stresanta pentru planta, se pot . MANDEVILLA:cunoscuta si ca dipladenia sau iasomia braziliana este.