joi, 25 februarie 2010

Puterea disipata pe rezistor

Când un curent electric străbate o rezistenţă, energia electrică este transformată în căldură. Două rezistoare conectate în serie la tensiunea U =V , consumă puterea.


R ; e) căldura disipată pe rezistenţă în minute.

Rezistorul este o piesă componentă din circuitele electrice și electronice a cărei. PUTEREA SI ENERGIA ELECTRICA - tehnica mecanica document online, dezbatere in articol scris. Puterea disipata in firele conductoare (efectul Joule). Puterea disipată pe un rezistor cu rezistenţa de Ω parcurs de un curent de A este egală cu: Rezolvare. Conform definiţiei puterii electrice, P UI.


Rezistorul electric este un element de circuit pasiv care se opune trecerii curentului. Puterea electrică disipată pe un rezistor. Energia şi puterea în circuitele de curent alternativ. Valoarea puterii electrice disipate pe un rezistor la bornele căruia se aplică o tensiune.


Puterea disipata pe o rezistenta,referat Puterea electrica - randament electric,Energia. Calculati numarul de rezistori identici, avand fiecare rezistenta R = Ω, . Rezult c pentru o serie de rezistoare cu puterea nominal.


Puterea rezistorului depinde de dimensiuni, de construcţie şi de.

Puterea maxim disipata creste fata de varianta cu un singur rezistor. Numai in cazul in care cele doua valorile sunt egale, puterea maxim . După modul de realizare al elementului rezistor, rezistoarele se clasifică în:.


Puterea necesară pentru menţinerea curentului în conductor este: UI. Valoarea puterii electrice disipata pe un rezistor la bornele caruia se aplica o tensiune constanta : a).