vineri, 19 februarie 2010

Biserica sf pantelimon chisinau

Biserica Sfântul Pantelimon a fost construită în 189 în spiritul stilizărilor istorice, în baza arhitecturii medievale grecești după arhitectul Alexandru Bernardazzi. Biserica „Sfîntul Pantelimon” a fost înălţată pe locul dăruit de la noiembrie 18de doamna Alexandra Zotti, mama ctitorilor bisericii Ioan şi . Monument de arhitectură de însemnătate naţională, introdus în Registrul monumentelor de istorie şi cultură a municipiului Chişinău la iniţiativa Academiei de .

De ziua prăznuirii Sfîntului Mare Mucenic Pantelimon,. Astăzi, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Hramul Sfântului Pantelimon, mare. Creştinii ortodocşi de rit vechi îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Pantelimon, mare mucenic şi tămăduitor al.


Biserica „Sfântul Pantelimon” din Chișinău FONTS Aspectul istoric.

Biserica Sfântul Pantelimon a fost construită în 189 în spiritul stilizărilor . Konstantin Moraitakis, pana in 194 a slujit paroh al bisericii grecesti Sf. O minune s-a petrecut la Biserica Sfântul Pantelimon, după greaua încercare prin care a trecut în noaptea de luni, când lăcașul a fost mistuit . Emisiune despre proiectul Departeamentului ATENEUL SF. Miercuri, octombrie 201 cu ocazia hramului bisericii Sf.


Pantelimon” din Chişinău – Cântări din Postul Mare. Pantelimon, sfantul ocrotitor al manastirii. Pantelimon, cunoscută drept biserica bulgărească,.

De altfel, Biserica Sfântul Pantelimon va rămâne în posesia comunităţii greceşti din Chişinău. Bernardazzi a construit-o ţinând cont de . See photos from visitors to Biserica „Sf.